KIRIKKALE / SULAKYURT - Cumhuriyet İlkokulu

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

May

Türk Milletinin bağımsızlık yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. açılış yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şiirler, gösteriler ve birbirinden eğlenceli yarışmalarla kutladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından ziyaret edildi. Öğrenciler, ziyaret ettikleri kurumların makam koltuklarına oturma fırsatı buldular. Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

*Kütüphaneler Haftası (25-31 Mart)

Kitap; ışığa kapalı binaların gölgelerinde üşüyen bizlere, sımsıcak dünyasını açan vefalı bir dost… Gecenin ilerlemiş bir saatinde kapısını çalmamızdan rahatsız olmayan, kendisine sırt dönüp ayrılmamıza kırılmayan ve gönül koymayan bir arkadaş…

Okulumuzda Kütüphaneler Haftası programı gerçekleştirdik. Programda günün anlam ve önemine ait şiirler okundu. Öğrencilerimize kitap okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak amaçlandı. Daha sonra öğrencilerimiz ile birlikte ilçe kütüphanesine ziyarette bulunduk. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ,Ahiler Kalkınma Ajansı ve Türkiye Tasarım Vakfının işbirliği ile yürütülen ARKKİ projesi ilimizde sadece okulumuzda gerçekleştirildi. Finlandiya temelli Arkki, yeni nesli 21. yüzyılda ve sonrasında ihtiyaç duyulan yaratıcı zihniyet ve inovasyon becerileri ile donatarak; yarının yaratıcıları olan bugünün çocuklarının potansiyellerini keşfetmelerine, geleceğin yaratıcı liderleri olmalarına ve insanlığın gördüğü en karmaşık sorunları çözmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. .Bu proje kapsamında okulumuza gelen eğiticiler ile öğrencilerimiz yaşamak istedikleri şehirleri tasarladılar. Mimarlık ve tasarım yoluyla genel inovasyon becerilerini öğrendikleri ve geliştirdikleri bir yaratıcı eğitim oldu. Öğrencilerimiz bu eğitimi alırken hem eğlenip hem de bir ürün ortaya koymanın mutluluğunu yaşadılar.

*12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü*

12 Mart Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biri olan İstiklâl Marşı’nın kabulünün yıl dönümüdür. 12 Mart 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiir, İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Okulumuzun öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen program; Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve değerli protokol üyelerimizin de katılımı ile ilçemize ait Halk Eğitim Merkezinde kutlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 4/A sınıfı öğrencimiz Belinay Bildik Kırıkkale merkez Hükümet konağı konferans salonunda yapılan İstiklal Marşı' nı güzel okuma yarışmasına katılmıştır.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığının hediyesi olan önlükler öğretmenlerimize ulaştırıldı.

Ock

Shakespeare' in dediği gibi tiyatro insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatıdır. Okulumuz tiyatro kulübü  öğrencileri "Çıfıt ve Kayıp Eşya Cumhuriyeti" adlı tiyatroyu dönem sonu sosyal etkinlik kapsamında sunmuştur.

Ock

Okulumuz 4. sınıf öğrencisi Zeynep Elibol;6. sınıf öğrencileri Hatice Yıldırım, Sevim Elibol ve Esila Kaya' nın sahneye koyduğu " Arı Vız Vız" adlı tiyatro ana sınıfımız ve ilkokul öğrencilerimiz tarafından büyük beğeni toplamıştır. Tiyatro öğrencilerimizi sosyal, psikolojik ve psikomotor becerileri yönünden geliştirirken bir taraftan da eğlendirmiştir.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlikler programı yetenek saatinde öğrencilerimiz taklit yaparak, şarkı söyleyerek dans ederek yeteneklerini sergilemiş ve eğlenceli vakit geçirmişlerdir.

Ock

Okulumuzda düzenlenen dönem sonu sosyal etkinlikler çerçevesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizle birlikte komedi saatinde film izlenmiştir.

Ock

Sosyal etkinlik haftası kapsamında okulumuzda ilkokullar ve ortaokullar arası bilgi yarışması düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz eğlenirken öğrenmenin tadını çıkarmış, yarışma heyecanıyla güzel vakit geçirmiştir.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi     1/A Sınıfı Türk Tekerlemeleri ve Türk Bilmeceleri Pano Çalışması